Vleermuisonderzoek in Marum en Zevenhuizen

Afgelopen seizoen (2023) deden wij vleermuisonderzoek in Marum en Zevenhuizen. Het ging om een onderzoek volgens het vleermuisprotocol bij 70 huurwoningen van woningcorporatie Wold & Waard in opdracht van Bureau Biota. De huurwoningen in de twee dorpen waren verdeeld over 7 verschillende locaties, zes in Marum en één in Zevenhuizen. Op deze locaties hebben we de woningen tijdens één ochtendbezoek en twee avondbezoeken onderzocht op de aanwezigheid van gebouw bewonende vleermuizen.

Vleermuisonderzoek met warmtebeeldcamera

Bij ons vleermuisonderzoek maken wij altijd gebruik van verschillende batdetectoren met opname mogelijkheid en van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Zo hoeven we tijdens ons onderzoek geen vleermuis te missen en kunnen we de geluiden achteraf analyseren om alle aanwezige soorten nauwkeurig te kunnen determineren. Tijdens ons onderzoek bij de woningen in Marum hebben we zo diverse verblijfplaatsen en baltslocaties van gewone dwergvleermuizen aangetroffen. Daarnaast hebben we rond de woningen in onze plangebieden ruige dwergvleermuizen, rosse vleermuizen, laatvliegers en gewone grootoor vleermuizen waargenomen.

Maak ook gebruik van onze diensten

Naast onze werkzaamheden voor Bureau Biota in Marum en Zevenhuizen voerden we het afgelopen seizoen vleermuisonderzoek voor verschillende andere opdrachtgevers, zoals Bureau Waardenburg en Faunatech. We waren ondermeer actief in Leek, Ten Boer, Loppersum, Zuidlaren, Hoogezand, Slochteren en in de stad Groningen. Wil je ook een vleermuisonderzoek in Groningen, Friesland of Drenthe aanvragen? Maak dan gebruik van ons offerteformulier voor een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden van recent vleermuisonderzoek