Vleermuisonderzoek Zuidhorn

In opdracht van Bureau Biota deden we het afgelopen seizoen (2024) vleermuisonderzoek in Zuidhorn. Het ging hierbij om een onderzoek volgens het vleermuisprotocol 2021 bij 20 huurwoningen van Wold & Waard. Tijdens dit onderzoek hebben we de woningen door middel van één ochtendbezoek en vier avondbezoeken onderzocht op de aanwezigheid van gebouw bewonende vleermuizen. In onze plangebieden troffen we 3 paarverblijfplaatsen en een laatvliegerverblijf aan.

Vleermuisonderzoek in Zuidhorn en de provincie Groningen

Naast onze werkzaamheden in Zuidhorn deden we het afgelopen seizoen vleermuisonderzoek op vele andere plaatsen in de provincie Groningen. Dit voor verschillende andere opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld voor Ecosensys en Bureau Waardenburg. Zo wren we waren ondermeer actief bij een onderzoek naar de migratie van vleermuizen langs de kust in Noord-Groningen en bij een onderzoek volgens het vleermuisonderzoek bij de Stadshavens in de stad Groningen.

Vesper ecologie

Bij vleermuisonderzoek maken wij altijd gebruik van een warmtebeeldcamera en diverse vleermuisdetectoren. Wil je ook een vleermuisonderzoek in Groningen, Friesland of Drenthe aanvragen? Maak dan gebruik ook van van de diensten van Vesper ecologie en vraag op tijd een offerte voor een vleermuisonderzoek aan.

Voorbeelden van vleermuisonderzoek